FSU u BiH · Rekli su o FSU u BiH

Pretraga

Koalicija KOMA

Naši partneri

FSU u BiH je tokom četiri godine rada ostvarila saradnju i partnerstvo sa 56 vladinih institucija na svim nivoima i drugih javnih ustanova, koje su aktivno podržale i učestvovale u implementaciji 58 projekata NVO-a i preduzeća. Lista partnera FSU u BiH.

FSU u BiH Press kutak

Himna FSU u BiH

Osnivač

DonatoriFSU u BiH Press kutak


Klix

Klix, Papić: U BiH ne postoji ozbiljna socijalna politika, 24.5.2018.

Direktor Inicijative za bolju i humaniju inkluziju Žarko Papić ocijenio je da problemi u vezi položaja marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini nisu riješeni, jer ne postoji ozbiljna socijalna politika.

Objavljeno » 24.05.2018

FENA

FENA, Papić: U BiH ne postoji ozbiljna socijalna politika, 24.5.2018.

Direktor Inicijative za bolju i humaniju inkluziju Žarko Papić ocijenio je da problemi u vezi položaja marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini nisu riješeni, jer ne postoji ozbiljna socijalna politika.

Objavljeno » 24.05.2018

BHT 1

BHT1, Dnevnik 3 - „Zašto položaj marginalizovanih grupa u BiH nije poboljšan?", 24.5.2018.

Fondacija za socijalno uključivanje u BiH (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI) održali su Okrugli sto na temu Analiza i monitoring stanja i prioritetnih problema u oblasti ljudska prava-marginalizovane grupe u BiH i Zašto položaj marginalizovanih grupa nije poboljšan, na kojem su predstavnici vlasti i nevladinog sektora diskutovali o položaju i prioritetnim problemima marginalizovanih grupa u BIH, te dali odgovore na pitanje Zašto položaj marginalizovanih grupa nije poboljšan u proteklom mandatu. Okrugli sto je organizovan u okviru projekta „Program održivosti civilnog društva“, za sektor ljudska prava - marginalizovane grupe, koji finansira USAID – Američka agencija za međunarodni razvoj.

Objavljeno » 24.05.2018

BH Radio1

BH Radio 1, „Zašto položaj marginalizovanih grupa nije poboljšan u BIH", Žarko Papić, 24.05.2018.

Dr Žarko Papić, direktor Inicijative za bolju i humaniju inkluziju, gostovao je na BH Radiu 1, povodom održavanja Okruglog stola na temu Analiza i monitoring stanja i prioritetnih problema u oblasti ljudska prava-marginalizovane grupe u BiH i Zašto položaj marginalizovanih grupa nije poboljšan. Okrugli sto je organizovan u okviru projekta „Program održivosti civilnog društva“, za sektor ljudska prava - marginalizovane grupe, koji finansira USAID – Američka agencija za međunarodni razvoj, a koji implementiraju sektorski partneri Fondacija za socijalno uključivanje u BiH (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI).

Objavljeno » 24.05.2018

TV 1

TV 1, Ja biram goste sa Rankom Ninković-Papić – Ne margini, 8.4.2018.

TV emisija „Ja biram goste sa Rankom Ninković-Papić“ na TV1 je realizovana u okviru projekta „Program održivosti civilnog društva“, za sektor ljudska prava - marginalizovane grupe, i organizovana na temu „Ne margini“ u kojoj se diskutovalo o (ne)vidljivosti marginalizovanih grupa u BiH u javnosti i medijima sa sljedećim gostima: Ahmedom Burićem, književnikom i novinarem, Fikretom Zukom, predsjednikom Saveza slijepih FBiH i Željkom Volašem,predsjednikom organizacije amputiraca “UDAS” iz Banja Luke.

Objavljeno » 08.04.2018

BHT1

BHT1, „Politički magazin", Socijalna slika u BiH, Ranka Ninković-Papić, 4.4.2018.

Ranka Ninković-Papić, direktorica FSU u BiH, gostovala je u emisiji „Politički magazin“ na BHT1 u kojoj se razgovaralo na temu socijalne slike u BiH i potrebi reforme sistema socijalne zaštite.

Objavljeno » 04.04.2018.

BHT1

BHT1, „Jutro za sve", Zakon o osnovama socijalne zaštite FBiH, Ranka Ninković-Papić, 9.3.2018.

Ranka Ninković-Papić, direktorica FSU u BiH, gostovala je u jutarnjem programu „Jutro za sve" na BHT1 i razgovarala na temu značaja usvajanja Zakona o osnovama socijalne zaštite FBiH. Zakon o osnovama socijalne zaštite FBiH predstavlja osnovni i ključni zakon u reformisanju sistema socijalne zaštite, čijim bi se usvajanjem značajno umanjilo veliko siromaštvo i napeta socijalna situacija u BiH. Zagovaranje za usvajanje Zakona o osnovama socijalne zaštite FBiH je jedna od aktivnosti FSU u BiH/IBHI/KOMA kampanje javnog zagovaranja „Uspostavljanje minimuma socijalne sigurnosti i jednakih mogućnosti" u okviru USAID projekta „Program održivosti civilnog društva" za sektor ljudska prava – marginalizovane grupe.

Objavljeno » 09.03.2018
Naši korisnici

 • Slobodan Tešunović, Bijeljina

  Veoma mnogo mi znači što sam dobio mogućnost da se zaposlim u okviru ovog projekta, to znači sigurnost i egzistenciju za naše porodice. Na ovaj način zarađujemo i obezbjeđujemo staž. To što je u okviru projekta nabavljena nova oprema, kao što su trimeri i kamion, znači kvalitetniji rad i bolje uslove za rad na ovim poslovima. To vjerovatno stvara i mogućnost da ostanemo da radimo i nakon isteka projekta.

 • Bojana Glogovac, Trebinje

  Ova prilika za zapošljavanje na pet mjeseci u okviru projekta koji podržava Fondacija za socijalno uključivanje u BiH mi znači mnogo. Bila sam ovdje na radnoj okupaciji. Ovo je prvi put da sam zaposlena i da zarađujem novac.

 • Srećko Lalić, Trebinje

  Prije ovog projekta nisam imao mogućnosti da se zaposlim. Prije pet godina sam završio srednju ekonomsku školu i ovo mi je prvi put da sam u radnom odnosu, zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i mogućnosti da se zaposlim. Mnogo mi znači što mi je data mogućnost da se zaposlim kroz ovaj projekat.

 • Almir Bakić, Tuzla

  Plastenik mi puno znači jer sam već godinama nezaposlen. Osoba sa invaliditetom sam od 2007. godine i ne mogu naći posao. Donacija plastenika mi je omogućila da ostvarim samozapošljavanje. Poslije špinata ću zasaditi luk i salatu, koje planiram prodati. Zahvaljujem Fondaciji za socijalno uključivanje u BiH i Udruženju "BOSPER" što su omogućili ljudima poput mene da uspiju da sami nešto ostvare.

 • Šefik Čajić, Tuzla

  Već 10 godina sam u penziji. Bolujem od bipolarne depresije. Rad u plasteniku mi dođe kao okupaciona terapija. Podršku mi pružaju supruga i mlađi sin. Špinat ću probati prodati na pijaci. Poslije špinata sam planirao da zasadim paradajz i papriku. Prodaja špinata i drugog povrća će pomoći mojoj porodici, s obzirom da primam minimalnu penziju.

 • Edin Korugić-Zahirović, Donji Vakuf

  Nas u domaćinstvu ima ukupno 7 članova. Ja sam ratni-vojni invalid sa 70% oštećenja i nezaposlen sam. Rad u plastenicima mi puno znači za finansijski boljitak, jer mi troje djece ide u školu, a primanja su slaba. Nadam se da ćemo ostvariti prodaju povrća i da će biti prilike da se zaposli još ljudi.

 • Ćamila Hadžić, Donji Vakuf

  Angažman na poslovima sadnje u plasteniku za mene znači da ću imati malo bolje uslove života i moći da zaradim nešto za svoju djecu. Svaka zarada nam je dobro došla pošto nas u porodici ima puno, plaćamo kiriju, školujemo troje djece a samo suprug radi. Nadam se da će biti još prilika za rad.

 • Duška Ševa-Majdandžić, Banja Luka

  Moj biznis plan je bila nabavka krave jer živim na selu. Već smo imali jednu kravu, ali jedna krava nije dovoljna. Zbog toga sam tražila nabavku još jedne krave jer to mnogo znači mom domaćinstvu, što finansijski zbog zarade, a što zbog naših potreba za mlijekom, sirom i kajmakom. Prodajom proizvoda pokušavamo da osiguramo zaradu. Pored prodaje mlijeka i mliječnih proizvoda, godišnje se može prodati i jedno tele i zaraditi 1.000,00 KM.