FSU u BiH · Rekli su o FSU u BiH

Pretraga

Koalicija KOMA

Naši partneri

FSU u BiH je tokom četiri godine rada ostvarila saradnju i partnerstvo sa 56 vladinih institucija na svim nivoima i drugih javnih ustanova, koje su aktivno podržale i učestvovale u implementaciji 58 projekata NVO-a i preduzeća. Lista partnera FSU u BiH.

FSU u BiH Press kutak

Himna FSU u BiH

Osnivač

DonatoriFSU u BiH Press kutak


Radio Kameleon

Brojni umjetnici u kampanji za socijalno uključivanje u BiH: Formiran #BandNeMargini !

Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) je, u okviru projekta „Program održivosti civilnog društva (CSSP)“ , za sektor ljudska prava – marginalizovane grupe, koji finansira USAID – Američka agencija za međunarodni razvoj, sarađivala sa istaknutim bh. književnikom, novinarem i muzičarem, Ahmedom Burićem, kako bi se na jedan kreativan i inovativan način osmislila kampanja podizanja svijesti javnosti o pravima i položaju marginalizovanih grupa u BiH. Ideja je bila da kroz formiranje #BandNeMargini, okupljanje renomiranih imena muzičkog svijeta i pisanjem istoimene pjesme približi javnosti socijalnu sliku BiH – bilo zbog siromaštva, bilo zbog invaliditeta, ratnog ili civilnog, ili nekog drugog razloga – na jedan sasvim drugačiji način.

Objavljeno » 8.11.2017

Radio Sarajevo

#BandNeMargini / Brojni umjetnici podržali kampanju za socijalno uključivanje u BiH

U okviru projekta "Program održivosti civilnog društva (CSSP)" poznati bh. umjetnici, na čelu s bh. umjetnikom i publicistom Ahmedom Burićem kreirali su specijaliziranu kampanju podizanja svijesti o pravima i položaju marginaliziranih grupa u BiH.

Riječ je o projektu Fondacije za socijalno uključivanje u BiH, koji finansira USAID, a kojim se želi ukazati na položaj marginaliziranih grupa u BiH.

Objavljeno » 8.11.2017

Slobodna Bosna

„NE MARGINI“: Sarajevski Band Aid objavio pjesmu i spot  

„Pogledaj, kako se ovdje živi,
upitaj, jesmo li sami krivi, 
u svakoj boji nađi nijansu,
svakome treba dati šansu...“


Ovako počinje  pjesma "Ne margini", nastala u Sarajevu, gdje su se u studiju pijaniste i kompozitora Damira Arslanagića našli Ahmed Burić i Branko Sauka, nekadašnji bas gitarista „Crvene jabuke“ i „Gino Banane“.

Objavljeno » 8.11.2017

Mreža mira

“Ne margini “

Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) je, u okviru projekta „Program održivosti civilnog društva (CSSP)“ , za sektor ljudska prava – marginalizovane grupe, koji finansira USAID Bosnia and Herzegovina, sarađivala sa istaknutim bh. književnikom, novinarem i muzičarem, Ahmedom Burićem, kako bi se na jedan kreativan i inovativan način osmislila kampanja podizanja svijesti javnosti o pravima i položaju marginalizovanih grupa u BiH. Ideja je bila da kroz formiranje #BandNeMargini, okupljanje renomiranih imena muzičkog svijeta i pisanjem istoimene pjesme približi javnosti socijalnu sliku BiH – bilo zbog siromaštva, bilo zbog invaliditeta, ratnog ili civilnog, ili nekog drugog razloga – na jedan sasvim drugačiji način.

Objavljeno » 8.11.2017

N1

Papić i Burić o pjesmi “Ne margini”

"Ne margini" naziv je pjesme koju je otpjevao band Aid , a sve u susret godini koja je pred nama , izbornoj godini, u kojoj će građani ponovno birati i odlučivati o svojoj budućnosti.

Objavljeno » 8.11.2017

TV N1 - Dan uživo

NE MARGINI“, Ranka Ninković-Papić i Ahmed Burić (objavljeno na Youtube.com)

Ranka Ninković Papić, direktorica FSU u BiH, i Ahmed Burić, bh. književnik, novinar i muzičar, gostovali su u televizijskoj emisiji „Dan uživo“ na N1 televiziji u Sarajevu, sa ciljem najave i početka promocije muzičkog video spota za pjesmu „Ne margini“, čiji je autor Ahmed Burić, a čiji su izvođači: Vlado Kreslin, Halid Bešlić, Mirela Laković, Nina Babić, Narcis Vučina, Elvis J. Kurtović, Almir Kurt, Dino Šaran, Damir Nikšić i Ahmed Burić. Tekst pjesme i video spot su osmišljeni na način da podignu svijest javnosti o problemima sa kojima se suočavaju marginalizovane skupine u BiH, te da, na indirektan način putem medijske promocije, pruže podršku zagovaračkim projektnim aktivnostima u narednom periodu. Video spot za pjesmu „Ne margini“ je dostupan na YouTube kanalu Fondacije za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH).

Objavljeno » 7.11.2017

Organizacija amputiraca UDAS RS

Trening o pristupačnosti informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) i medijskih sadržaja namijenjenih osobama sa invaliditetom

Trening je jedna od aktivnosti koju Fondacija za socijalno uključivanje u BiH (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI) provode u okviru projekta Program održivosti civilnog društva (CSSP) uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Cilj treninga je jačanje kapaciteta organizacija osoba sa invaliditetom (OOSI) putem treninga o informacijsko-komunikacijskim tehnologijama (IKT) na temu pristupačnosti informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) i medijskih sadržaja namijenjenih osobama sa invaliditetom (OSI). Trening je koncipiran na osnovu analize odgovora organizacija osoba sa invaliditetom, preduzeća koja zapošljavaju OSI, te pojedinaca na pitanje o potrebnim i bitnim uslugama podrške iz savremenih informaciono-komunikacijskih tehnologija (IKT) iz upitnika „Analiza potreba, prava i položaja osoba sa invaliditetom u BiH“ koji je bio polazna osnova za izradu istoimenog FSU u BiH dokumenta.


Objavljeno » 27.06.2017
Naši korisnici

 • Slobodan Tešunović, Bijeljina

  Veoma mnogo mi znači što sam dobio mogućnost da se zaposlim u okviru ovog projekta, to znači sigurnost i egzistenciju za naše porodice. Na ovaj način zarađujemo i obezbjeđujemo staž. To što je u okviru projekta nabavljena nova oprema, kao što su trimeri i kamion, znači kvalitetniji rad i bolje uslove za rad na ovim poslovima. To vjerovatno stvara i mogućnost da ostanemo da radimo i nakon isteka projekta.

 • Bojana Glogovac, Trebinje

  Ova prilika za zapošljavanje na pet mjeseci u okviru projekta koji podržava Fondacija za socijalno uključivanje u BiH mi znači mnogo. Bila sam ovdje na radnoj okupaciji. Ovo je prvi put da sam zaposlena i da zarađujem novac.

 • Srećko Lalić, Trebinje

  Prije ovog projekta nisam imao mogućnosti da se zaposlim. Prije pet godina sam završio srednju ekonomsku školu i ovo mi je prvi put da sam u radnom odnosu, zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i mogućnosti da se zaposlim. Mnogo mi znači što mi je data mogućnost da se zaposlim kroz ovaj projekat.

 • Almir Bakić, Tuzla

  Plastenik mi puno znači jer sam već godinama nezaposlen. Osoba sa invaliditetom sam od 2007. godine i ne mogu naći posao. Donacija plastenika mi je omogućila da ostvarim samozapošljavanje. Poslije špinata ću zasaditi luk i salatu, koje planiram prodati. Zahvaljujem Fondaciji za socijalno uključivanje u BiH i Udruženju "BOSPER" što su omogućili ljudima poput mene da uspiju da sami nešto ostvare.

 • Šefik Čajić, Tuzla

  Već 10 godina sam u penziji. Bolujem od bipolarne depresije. Rad u plasteniku mi dođe kao okupaciona terapija. Podršku mi pružaju supruga i mlađi sin. Špinat ću probati prodati na pijaci. Poslije špinata sam planirao da zasadim paradajz i papriku. Prodaja špinata i drugog povrća će pomoći mojoj porodici, s obzirom da primam minimalnu penziju.

 • Edin Korugić-Zahirović, Donji Vakuf

  Nas u domaćinstvu ima ukupno 7 članova. Ja sam ratni-vojni invalid sa 70% oštećenja i nezaposlen sam. Rad u plastenicima mi puno znači za finansijski boljitak, jer mi troje djece ide u školu, a primanja su slaba. Nadam se da ćemo ostvariti prodaju povrća i da će biti prilike da se zaposli još ljudi.

 • Ćamila Hadžić, Donji Vakuf

  Angažman na poslovima sadnje u plasteniku za mene znači da ću imati malo bolje uslove života i moći da zaradim nešto za svoju djecu. Svaka zarada nam je dobro došla pošto nas u porodici ima puno, plaćamo kiriju, školujemo troje djece a samo suprug radi. Nadam se da će biti još prilika za rad.

 • Duška Ševa-Majdandžić, Banja Luka

  Moj biznis plan je bila nabavka krave jer živim na selu. Već smo imali jednu kravu, ali jedna krava nije dovoljna. Zbog toga sam tražila nabavku još jedne krave jer to mnogo znači mom domaćinstvu, što finansijski zbog zarade, a što zbog naših potreba za mlijekom, sirom i kajmakom. Prodajom proizvoda pokušavamo da osiguramo zaradu. Pored prodaje mlijeka i mliječnih proizvoda, godišnje se može prodati i jedno tele i zaraditi 1.000,00 KM.