FSU u BiH · Rekli su o FSU u BiH

Pretraga

Koalicija KOMA

Naši partneri

FSU u BiH je tokom četiri godine rada ostvarila saradnju i partnerstvo sa 56 vladinih institucija na svim nivoima i drugih javnih ustanova, koje su aktivno podržale i učestvovale u implementaciji 58 projekata NVO-a i preduzeća. Lista partnera FSU u BiH.

FSU u BiH Press kutak

Himna FSU u BiH

Osnivač

DonatoriFSU u BiH Press kutak


Dnevni avaz #showbiz

Umjetnici se udružili i podržali kampanju o pravima marginalizovanih grupa u BiH

U okviru projekta „Program održivosti civilnog društva (CSSP)“, Fondacija za socijalno uključivanje u BiH je u saradanji sa istaknutim bh. književnikom, novinarem i muzičarem, Ahmedom Burićem pokrenula kampanju  podizanja svijesti javnosti o pravima i položaju marginaliziranih grupa u BiH.

Ideja je bila da kroz formiranje #BandNeMargini, okupljanje renomiranih imena muzičkog svijeta i pisanjem istoimene pjesme približi javnosti socijalnu sliku BiH - bilo zbog siromaštva, bilo zbog invaliditeta, ratnog ili civilnog, ili nekog drugog razloga - na jedan sasvim drugačiji način.

Objavljeno » 8.11.2017

Glas.ba

Sarajevo Band Aid: Ako ste na margini, recite NE margini!

Na poticaj Fondacije za socijalno uključivanje i koalicije KOMA, sarajevski ad hoc Band Aid formiran od desetak poznatih vokalista snimio je spot čiji moto opisuju stihovi ”zapjevaj, kao sunce sini, reci ne želim više biti na margini!

U studiju poznatog sarajevskog klavijaturiste, autora i producenta Damira Arslanagića našli su se pjesnik, kolumnista i rock pjevač iz strasti Ahmed Burić (grupa Kablovi) i Branko Sauka, nekadašnji bas gitarista grupa Crvena jabuka i Gino Banana.

Objavljeno » 8.11.2017

Informativa.ba

 ‘NE MARGINI’: Sarajevski Band Aid objavio pjesmu i spot

Nema toga 'ko će reći, 'ko je manji, a 'ko veći, nisu važne vjere, nacije i spol, već kako se živ - u tome je fol!“

Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) je, u okviru projekta „Program održivosti civilnog društva (CSSP)“ , za sektor ljudska prava – marginalizovane grupe, koji finansira USAID – Američka agencija za međunarodni razvoj, sarađivala sa istaknutim bh. književnikom, novinarem i muzičarem, Ahmedom Burićem, kako bi se na jedan kreativan i inovativan način osmislila kampanja podizanja svijesti javnosti o pravima i položaju marginalizovanih grupa u BiH.

Objavljeno » 8.11.2017

Radio Kameleon

Brojni umjetnici u kampanji za socijalno uključivanje u BiH: Formiran #BandNeMargini !

Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) je, u okviru projekta „Program održivosti civilnog društva (CSSP)“ , za sektor ljudska prava – marginalizovane grupe, koji finansira USAID – Američka agencija za međunarodni razvoj, sarađivala sa istaknutim bh. književnikom, novinarem i muzičarem, Ahmedom Burićem, kako bi se na jedan kreativan i inovativan način osmislila kampanja podizanja svijesti javnosti o pravima i položaju marginalizovanih grupa u BiH. Ideja je bila da kroz formiranje #BandNeMargini, okupljanje renomiranih imena muzičkog svijeta i pisanjem istoimene pjesme približi javnosti socijalnu sliku BiH – bilo zbog siromaštva, bilo zbog invaliditeta, ratnog ili civilnog, ili nekog drugog razloga – na jedan sasvim drugačiji način.

Objavljeno » 8.11.2017

Radio Sarajevo

#BandNeMargini / Brojni umjetnici podržali kampanju za socijalno uključivanje u BiH

U okviru projekta "Program održivosti civilnog društva (CSSP)" poznati bh. umjetnici, na čelu s bh. umjetnikom i publicistom Ahmedom Burićem kreirali su specijaliziranu kampanju podizanja svijesti o pravima i položaju marginaliziranih grupa u BiH.

Riječ je o projektu Fondacije za socijalno uključivanje u BiH, koji finansira USAID, a kojim se želi ukazati na položaj marginaliziranih grupa u BiH.

Objavljeno » 8.11.2017

Slobodna Bosna

„NE MARGINI“: Sarajevski Band Aid objavio pjesmu i spot  

„Pogledaj, kako se ovdje živi,
upitaj, jesmo li sami krivi, 
u svakoj boji nađi nijansu,
svakome treba dati šansu...“


Ovako počinje  pjesma "Ne margini", nastala u Sarajevu, gdje su se u studiju pijaniste i kompozitora Damira Arslanagića našli Ahmed Burić i Branko Sauka, nekadašnji bas gitarista „Crvene jabuke“ i „Gino Banane“.

Objavljeno » 8.11.2017

Mreža mira

“Ne margini “

Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) je, u okviru projekta „Program održivosti civilnog društva (CSSP)“ , za sektor ljudska prava – marginalizovane grupe, koji finansira USAID Bosnia and Herzegovina, sarađivala sa istaknutim bh. književnikom, novinarem i muzičarem, Ahmedom Burićem, kako bi se na jedan kreativan i inovativan način osmislila kampanja podizanja svijesti javnosti o pravima i položaju marginalizovanih grupa u BiH. Ideja je bila da kroz formiranje #BandNeMargini, okupljanje renomiranih imena muzičkog svijeta i pisanjem istoimene pjesme približi javnosti socijalnu sliku BiH – bilo zbog siromaštva, bilo zbog invaliditeta, ratnog ili civilnog, ili nekog drugog razloga – na jedan sasvim drugačiji način.

Objavljeno » 8.11.2017
Naši korisnici

 • Slobodan Tešunović, Bijeljina

  Veoma mnogo mi znači što sam dobio mogućnost da se zaposlim u okviru ovog projekta, to znači sigurnost i egzistenciju za naše porodice. Na ovaj način zarađujemo i obezbjeđujemo staž. To što je u okviru projekta nabavljena nova oprema, kao što su trimeri i kamion, znači kvalitetniji rad i bolje uslove za rad na ovim poslovima. To vjerovatno stvara i mogućnost da ostanemo da radimo i nakon isteka projekta.

 • Bojana Glogovac, Trebinje

  Ova prilika za zapošljavanje na pet mjeseci u okviru projekta koji podržava Fondacija za socijalno uključivanje u BiH mi znači mnogo. Bila sam ovdje na radnoj okupaciji. Ovo je prvi put da sam zaposlena i da zarađujem novac.

 • Srećko Lalić, Trebinje

  Prije ovog projekta nisam imao mogućnosti da se zaposlim. Prije pet godina sam završio srednju ekonomsku školu i ovo mi je prvi put da sam u radnom odnosu, zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i mogućnosti da se zaposlim. Mnogo mi znači što mi je data mogućnost da se zaposlim kroz ovaj projekat.

 • Almir Bakić, Tuzla

  Plastenik mi puno znači jer sam već godinama nezaposlen. Osoba sa invaliditetom sam od 2007. godine i ne mogu naći posao. Donacija plastenika mi je omogućila da ostvarim samozapošljavanje. Poslije špinata ću zasaditi luk i salatu, koje planiram prodati. Zahvaljujem Fondaciji za socijalno uključivanje u BiH i Udruženju "BOSPER" što su omogućili ljudima poput mene da uspiju da sami nešto ostvare.

 • Šefik Čajić, Tuzla

  Već 10 godina sam u penziji. Bolujem od bipolarne depresije. Rad u plasteniku mi dođe kao okupaciona terapija. Podršku mi pružaju supruga i mlađi sin. Špinat ću probati prodati na pijaci. Poslije špinata sam planirao da zasadim paradajz i papriku. Prodaja špinata i drugog povrća će pomoći mojoj porodici, s obzirom da primam minimalnu penziju.

 • Edin Korugić-Zahirović, Donji Vakuf

  Nas u domaćinstvu ima ukupno 7 članova. Ja sam ratni-vojni invalid sa 70% oštećenja i nezaposlen sam. Rad u plastenicima mi puno znači za finansijski boljitak, jer mi troje djece ide u školu, a primanja su slaba. Nadam se da ćemo ostvariti prodaju povrća i da će biti prilike da se zaposli još ljudi.

 • Ćamila Hadžić, Donji Vakuf

  Angažman na poslovima sadnje u plasteniku za mene znači da ću imati malo bolje uslove života i moći da zaradim nešto za svoju djecu. Svaka zarada nam je dobro došla pošto nas u porodici ima puno, plaćamo kiriju, školujemo troje djece a samo suprug radi. Nadam se da će biti još prilika za rad.

 • Duška Ševa-Majdandžić, Banja Luka

  Moj biznis plan je bila nabavka krave jer živim na selu. Već smo imali jednu kravu, ali jedna krava nije dovoljna. Zbog toga sam tražila nabavku još jedne krave jer to mnogo znači mom domaćinstvu, što finansijski zbog zarade, a što zbog naših potreba za mlijekom, sirom i kajmakom. Prodajom proizvoda pokušavamo da osiguramo zaradu. Pored prodaje mlijeka i mliječnih proizvoda, godišnje se može prodati i jedno tele i zaraditi 1.000,00 KM.