FSU u BiH · Rekli su o FSU u BiH

Pretraga

Koalicija KOMA

Naši partneri

FSU u BiH je tokom četiri godine rada ostvarila saradnju i partnerstvo sa 56 vladinih institucija na svim nivoima i drugih javnih ustanova, koje su aktivno podržale i učestvovale u implementaciji 58 projekata NVO-a i preduzeća. Lista partnera FSU u BiH.

FSU u BiH Press kutak

Himna FSU u BiH

Osnivač

DonatoriFSU u BiH Press kutak


TV PINK BH

Javna debata "Minimum socijalne sigurnosti i jednake mogućnosti", Banja Luka

Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI) su, u okviru projekta Program održivosti civilnog društva, za sektor ljudska prava – marginalizovane grupe, 14. juna 2017. u Banjoj Luci organizovali javnu debatu na temu „Minimum socijalne sigurnosti i jednake mogućnosti“. Medijima i učesnicima obratili su se Branka Sladojević, pomoćnica ministra zdravlja i socijalne zaštite RS; Željko Volaš, predsjednik Organizacije amputiraca UDAS RS i Žarko Papić, direktor Inicijative za bolju i humaniju inkluziju.

Objavljeno » 14.6.2017.

BN TV

Javna debata "Minimum socijalne sigurnosti i jednake mogućnosti", Banja Luka

Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI) su, u okviru projekta Program održivosti civilnog društva, za sektor ljudska prava – marginalizovane grupe, 14. juna 2017. u Banjoj Luci organizovali javnu debatu na temu „Minimum socijalne sigurnosti i jednake mogućnosti“. Medijima i učesnicima obratili su se Branka Sladojević, pomoćnica ministra zdravlja i socijalne zaštite RS; Željko Volaš, predsjednik Organizacije amputiraca UDAS RS i Žarko Papić, direktor Inicijative za bolju i humaniju inkluziju.

Objavljeno » 14.6.2017.

BHT 1

BHT 1, Politički magazin - Nesrazmjer dva svijeta

Ispod apsolutne linije siromaštva u BiH živi oko 28 % građana. Već godinama nevladine organizacije upozoravaju da je veoma mala korektnost u trošenju javnog novca, što stvara nesrazmjer dva svijeta – siromaštvo građana i rastrošnost institucija.Kroz pojedinačne intervjue, svoje stavove su za Politički magazin iznijeli: Dževad Nekić, Ured za reviziju institucija FBiH; Adis Arapović, CCI; Ognjen Đukić, Centar za istraživanja i studije GEA; Dušanka Majkić, zastupnica u PSBiH; Šefik Džaferović, zastupnik u PSBiH; Maja Gasal Vražalica, zastupnica u PSBiH; Damir Arnaut, zastupnik u PSBiH; Sadik Ahmetović, zastupnik u PSBiH, građani Besim Duraković i Fatima Herac; i Ranka Ninković-Papić, direktorica FSU u BiH, koja je istakla da u BiH siromaštvo raste, i da u FBiH živi 492 000 ljudi ispod apsolutne linije siromaštva.

Objavljeno » 7.6.2017.

Organizacija amputiraca UDAS RS

Javna debata ''Minimum socijalne sigurnosti i jednake mogućnosti''

Javna debata održat će se u srijedu, 14. juna 2017. godine sa početkom u 11:00 časova u hotelu ''Bosna'' u Banjaluci. Javna debata je jedna od aktivnosti zagovaračke kampanje „Uspostavljanje minimuma socijalne sigurnosti i jednake mogućnosti“ koju Fondacija za socijalno uključivanje u BiH (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI) provode u okviru projekta Program održivosti civilnog društva (CSSP) uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Objavljeno » 6.6.2017.

Radio Otvorena mreža

„Uslovi za unapređenje uslova života marginalizovanih osoba u FBiH, u kontekstu provedbe Reformske agende u BiH“ (objavljeno na Youtube.com)

U okviru USAID Programa održivosti civilnog društva (CSSP) za sektor ljudska prava marginalizovanih grupa Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI), kao Sekretarijat koalicije "KOMA", provode četiri kampanje javnog zagovaranja. Na radiju Otvorena mreža emitira se serijal radijskih emisija o FSU u BiH/IBHI/KOMA zagovaračkim kampanjama.

Deveta radijska emisija na temu „Uslovi za unapređenje uslova života marginalizovanih osoba u FBiH, u kontekstu provedbe Reformske agende u BiH“ u okviru ovog serijala emitovana je 2.6.2017. Gosti emisije su bili: Fikret Zuko, Udruženje slijepih građana Kantona Sarajevo; Jasna Duraković Hadžiomerović, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH; Alma Kratina, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i Jasmina Zubić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Objavljeno » 2.6.2017-

TV 1

Ja biram goste sa Žarkom Papićem: Kako prevazići diskriminaciju? 

TV emisija „Kako prevazići diskriminaciju?“ je realizovana u okviru programa “Jednakost za sve – Koalicija organizacija civilnog društva u borbi protiv diskriminacije”, kroz Program grantova u okviru kojeg Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) provodi projekat „Zagovaračka kampanja – Prevazilaženje diskriminacije osoba sa invaliditetom po osnovu uzroka invaliditeta između ratnih i neratnih OSI“. Projekat finansiraju USAID i Fond otvoreno društvo BiH.

Urednik i voditelj ovog izdanja emisije je bio dr. Žarko Papić, eksterni konsultant FSU u BiH, a gošće su bile: Jasna Duraković Hadžiomerović, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH; Alma Kratina, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH; Besima Borić, predsjednica Odbora za rad i socijalnu politiku SDP-a; i Jasmina Zubić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Objavljeno » 28.5.2017.

24sata.info

Ja biram goste sa Žarkom Papićem: Kako prevazići diskriminaciju?

Novo izdanje dijaloške emisije Ja biram goste uređuje i vodi Žarko Papić, direktor inicijative za bolju i humaniju inkluziju (IBHI-a). Emisija je na programu TV1 u nedjelju u 17:15h. Gosti u emisiji će biti: Jasna Duraković, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH; Alma Kratina, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH; Besima Borić, predsjednica Odbora za rad i socijalnu politiku SDP-a; i Jasmina Zubić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Objavljeno » 24.5.2017.
Naši korisnici

 • Slobodan Tešunović, Bijeljina

  Veoma mnogo mi znači što sam dobio mogućnost da se zaposlim u okviru ovog projekta, to znači sigurnost i egzistenciju za naše porodice. Na ovaj način zarađujemo i obezbjeđujemo staž. To što je u okviru projekta nabavljena nova oprema, kao što su trimeri i kamion, znači kvalitetniji rad i bolje uslove za rad na ovim poslovima. To vjerovatno stvara i mogućnost da ostanemo da radimo i nakon isteka projekta.

 • Bojana Glogovac, Trebinje

  Ova prilika za zapošljavanje na pet mjeseci u okviru projekta koji podržava Fondacija za socijalno uključivanje u BiH mi znači mnogo. Bila sam ovdje na radnoj okupaciji. Ovo je prvi put da sam zaposlena i da zarađujem novac.

 • Srećko Lalić, Trebinje

  Prije ovog projekta nisam imao mogućnosti da se zaposlim. Prije pet godina sam završio srednju ekonomsku školu i ovo mi je prvi put da sam u radnom odnosu, zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i mogućnosti da se zaposlim. Mnogo mi znači što mi je data mogućnost da se zaposlim kroz ovaj projekat.

 • Almir Bakić, Tuzla

  Plastenik mi puno znači jer sam već godinama nezaposlen. Osoba sa invaliditetom sam od 2007. godine i ne mogu naći posao. Donacija plastenika mi je omogućila da ostvarim samozapošljavanje. Poslije špinata ću zasaditi luk i salatu, koje planiram prodati. Zahvaljujem Fondaciji za socijalno uključivanje u BiH i Udruženju "BOSPER" što su omogućili ljudima poput mene da uspiju da sami nešto ostvare.

 • Šefik Čajić, Tuzla

  Već 10 godina sam u penziji. Bolujem od bipolarne depresije. Rad u plasteniku mi dođe kao okupaciona terapija. Podršku mi pružaju supruga i mlađi sin. Špinat ću probati prodati na pijaci. Poslije špinata sam planirao da zasadim paradajz i papriku. Prodaja špinata i drugog povrća će pomoći mojoj porodici, s obzirom da primam minimalnu penziju.

 • Edin Korugić-Zahirović, Donji Vakuf

  Nas u domaćinstvu ima ukupno 7 članova. Ja sam ratni-vojni invalid sa 70% oštećenja i nezaposlen sam. Rad u plastenicima mi puno znači za finansijski boljitak, jer mi troje djece ide u školu, a primanja su slaba. Nadam se da ćemo ostvariti prodaju povrća i da će biti prilike da se zaposli još ljudi.

 • Ćamila Hadžić, Donji Vakuf

  Angažman na poslovima sadnje u plasteniku za mene znači da ću imati malo bolje uslove života i moći da zaradim nešto za svoju djecu. Svaka zarada nam je dobro došla pošto nas u porodici ima puno, plaćamo kiriju, školujemo troje djece a samo suprug radi. Nadam se da će biti još prilika za rad.

 • Duška Ševa-Majdandžić, Banja Luka

  Moj biznis plan je bila nabavka krave jer živim na selu. Već smo imali jednu kravu, ali jedna krava nije dovoljna. Zbog toga sam tražila nabavku još jedne krave jer to mnogo znači mom domaćinstvu, što finansijski zbog zarade, a što zbog naših potreba za mlijekom, sirom i kajmakom. Prodajom proizvoda pokušavamo da osiguramo zaradu. Pored prodaje mlijeka i mliječnih proizvoda, godišnje se može prodati i jedno tele i zaraditi 1.000,00 KM.