FSU u BiH · Rekli su o FSU u BiH

Pretraga

Koalicija KOMA

Naši partneri

FSU u BiH je tokom četiri godine rada ostvarila saradnju i partnerstvo sa 56 vladinih institucija na svim nivoima i drugih javnih ustanova, koje su aktivno podržale i učestvovale u implementaciji 58 projekata NVO-a i preduzeća. Lista partnera FSU u BiH.

FSU u BiH Press kutak

Himna FSU u BiH

Osnivač

DonatoriFSU u BiH Press kutak


Radio Otvorena mreža

„Uslovi za unapređenje uslova života marginalizovanih osoba u FBiH, u kontekstu provedbe Reformske agende u BiH“ (objavljeno na Youtube.com)

U okviru USAID Programa održivosti civilnog društva (CSSP) za sektor ljudska prava marginalizovanih grupa Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI), kao Sekretarijat koalicije "KOMA", provode četiri kampanje javnog zagovaranja. Na radiju Otvorena mreža emitira se serijal radijskih emisija o FSU u BiH/IBHI/KOMA zagovaračkim kampanjama.

Deveta radijska emisija na temu „Uslovi za unapređenje uslova života marginalizovanih osoba u FBiH, u kontekstu provedbe Reformske agende u BiH“ u okviru ovog serijala emitovana je 2.6.2017. Gosti emisije su bili: Fikret Zuko, Udruženje slijepih građana Kantona Sarajevo; Jasna Duraković Hadžiomerović, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH; Alma Kratina, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i Jasmina Zubić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Objavljeno » 2.6.2017-

TV 1

Ja biram goste sa Žarkom Papićem: Kako prevazići diskriminaciju? 

TV emisija „Kako prevazići diskriminaciju?“ je realizovana u okviru programa “Jednakost za sve – Koalicija organizacija civilnog društva u borbi protiv diskriminacije”, kroz Program grantova u okviru kojeg Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) provodi projekat „Zagovaračka kampanja – Prevazilaženje diskriminacije osoba sa invaliditetom po osnovu uzroka invaliditeta između ratnih i neratnih OSI“. Projekat finansiraju USAID i Fond otvoreno društvo BiH.

Urednik i voditelj ovog izdanja emisije je bio dr. Žarko Papić, eksterni konsultant FSU u BiH, a gošće su bile: Jasna Duraković Hadžiomerović, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH; Alma Kratina, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH; Besima Borić, predsjednica Odbora za rad i socijalnu politiku SDP-a; i Jasmina Zubić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Objavljeno » 28.5.2017.

24sata.info

Ja biram goste sa Žarkom Papićem: Kako prevazići diskriminaciju?

Novo izdanje dijaloške emisije Ja biram goste uređuje i vodi Žarko Papić, direktor inicijative za bolju i humaniju inkluziju (IBHI-a). Emisija je na programu TV1 u nedjelju u 17:15h. Gosti u emisiji će biti: Jasna Duraković, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH; Alma Kratina, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH; Besima Borić, predsjednica Odbora za rad i socijalnu politiku SDP-a; i Jasmina Zubić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Objavljeno » 24.5.2017.

Vijesti.ba

Ja biram goste sa Žarkom Papićem: Kako prevazići diskriminaciju?

Novo izdanje dijaloške emisije Ja biram goste uređuje i vodi Žarko Papić, direktor inicijative za bolju i humaniju inkluziju (IBHI-a). Emisija će biti emitovana na TV 1, 28.5.2017.

 

Objavljeno » 24.5.2017.

Mreza-mira.net

Ja biram goste sa Žarkom Papićem – "Kako prevazići diskriminaciju?"

Novo izdanje dijaloške emisije Ja biram goste na temu „Kako prevazići diskriminaciju?“ uređuje i vodi  Žarko Papić, eksterni konsultant FSU u BiH. Gošće u studiju: Jasna Duraković, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH; Alma Kratina, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH; Besima Borić, predsjednica Odbora za rad i socijalnu politiku SDP-a i Jasmina Zubić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Objavljeno » 24.5.2017.

TV1.ba

TV emisija Ja biram goste na temu "Kako prevazići diskriminaciju"

Novo izdanje dijaloške emisije Ja biram goste uređuje i vodi Žarko Papić, direktor inicijative za bolju i humaniju inkluziju (IBHI-a). Gošče u studiju su bile: Jasna Duraković, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH; Alma Kratina, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH; Besima Borić, predsjednica Odbora za rad i socijalnu politiku SDP-a; i Jasmina Zubić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Objavljeno » 24.5.2017.

Faktor.ba

Okrugli sto “Preporuke za dosljednu primjenu Zakona o zabrani diskriminacije BiH (ZZDBiH) u oblasti invaliditeta u FBiH”

Cilj okruglog stola je pokušaj alarmiranja zakonodavne vlasti u Federaciji BiH da konačno u zakonske okvire uvede izjednačavanje prava osoba sa invaliditetom - statusnih i materijalnih - bez obzira na uzrok invalidnosti.

Objavljeno » 16.5.2017.
Naši korisnici

 • Slobodan Tešunović, Bijeljina

  Veoma mnogo mi znači što sam dobio mogućnost da se zaposlim u okviru ovog projekta, to znači sigurnost i egzistenciju za naše porodice. Na ovaj način zarađujemo i obezbjeđujemo staž. To što je u okviru projekta nabavljena nova oprema, kao što su trimeri i kamion, znači kvalitetniji rad i bolje uslove za rad na ovim poslovima. To vjerovatno stvara i mogućnost da ostanemo da radimo i nakon isteka projekta.

 • Bojana Glogovac, Trebinje

  Ova prilika za zapošljavanje na pet mjeseci u okviru projekta koji podržava Fondacija za socijalno uključivanje u BiH mi znači mnogo. Bila sam ovdje na radnoj okupaciji. Ovo je prvi put da sam zaposlena i da zarađujem novac.

 • Srećko Lalić, Trebinje

  Prije ovog projekta nisam imao mogućnosti da se zaposlim. Prije pet godina sam završio srednju ekonomsku školu i ovo mi je prvi put da sam u radnom odnosu, zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i mogućnosti da se zaposlim. Mnogo mi znači što mi je data mogućnost da se zaposlim kroz ovaj projekat.

 • Almir Bakić, Tuzla

  Plastenik mi puno znači jer sam već godinama nezaposlen. Osoba sa invaliditetom sam od 2007. godine i ne mogu naći posao. Donacija plastenika mi je omogućila da ostvarim samozapošljavanje. Poslije špinata ću zasaditi luk i salatu, koje planiram prodati. Zahvaljujem Fondaciji za socijalno uključivanje u BiH i Udruženju "BOSPER" što su omogućili ljudima poput mene da uspiju da sami nešto ostvare.

 • Šefik Čajić, Tuzla

  Već 10 godina sam u penziji. Bolujem od bipolarne depresije. Rad u plasteniku mi dođe kao okupaciona terapija. Podršku mi pružaju supruga i mlađi sin. Špinat ću probati prodati na pijaci. Poslije špinata sam planirao da zasadim paradajz i papriku. Prodaja špinata i drugog povrća će pomoći mojoj porodici, s obzirom da primam minimalnu penziju.

 • Edin Korugić-Zahirović, Donji Vakuf

  Nas u domaćinstvu ima ukupno 7 članova. Ja sam ratni-vojni invalid sa 70% oštećenja i nezaposlen sam. Rad u plastenicima mi puno znači za finansijski boljitak, jer mi troje djece ide u školu, a primanja su slaba. Nadam se da ćemo ostvariti prodaju povrća i da će biti prilike da se zaposli još ljudi.

 • Ćamila Hadžić, Donji Vakuf

  Angažman na poslovima sadnje u plasteniku za mene znači da ću imati malo bolje uslove života i moći da zaradim nešto za svoju djecu. Svaka zarada nam je dobro došla pošto nas u porodici ima puno, plaćamo kiriju, školujemo troje djece a samo suprug radi. Nadam se da će biti još prilika za rad.

 • Duška Ševa-Majdandžić, Banja Luka

  Moj biznis plan je bila nabavka krave jer živim na selu. Već smo imali jednu kravu, ali jedna krava nije dovoljna. Zbog toga sam tražila nabavku još jedne krave jer to mnogo znači mom domaćinstvu, što finansijski zbog zarade, a što zbog naših potreba za mlijekom, sirom i kajmakom. Prodajom proizvoda pokušavamo da osiguramo zaradu. Pored prodaje mlijeka i mliječnih proizvoda, godišnje se može prodati i jedno tele i zaraditi 1.000,00 KM.