FSU u BiH · Rekli su o FSU u BiH

Pretraga

Koalicija KOMA

Naši partneri

FSU u BiH je tokom četiri godine rada ostvarila saradnju i partnerstvo sa 56 vladinih institucija na svim nivoima i drugih javnih ustanova, koje su aktivno podržale i učestvovale u implementaciji 58 projekata NVO-a i preduzeća. Lista partnera FSU u BiH.

FSU u BiH Press kutak

Himna FSU u BiH

Osnivač

DonatoriFSU u BiH Press kutak


Web portal Klix.ba

U BiH dramatična diskriminacija prema neratnim invalidima

Diskriminacija među osobama s invaliditetom po osnovu uzroka nastanka invaliditeta u Bosni i Hercegovini je dramatična posebno prema neratnim invalidima, istaknuto je danas na obilježavanju Svjetskog danas socijalne pravde.
Generalna sekretarka Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH Elvira Bešlija rekla je da se ta diskriminacija ne odnosi samo na novčana davanja, već je prisutna od nabavke ortopedskih i drugih pomagala do toga da na šalterima prednost imaju samo ratni vojni invalidi.

Objavljeno » 21.02.2018

BH Radio 1

Medijski briefing povodom Svjetskog dana socijalne pravde, Ranka Ninković-Papić

Ranka Ninković-Papić, direktorica FSU u BiH, gostovala je na BH radiju 1 povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalne pravde – 20. februara i najave održavanja medijskog briefing-a na temu značaja usvajanja Zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijalne podrške osobama sa invaliditetom u FBIH, koji je planiran u Programu rada Vlade Federacije BiH za 2018. godinu. Medijski briefing je organizovan u okviru projekta „Program održivosti civilnog društva“, za sektor ljudska prava - marginalizovane grupe, koji finansira USAID – Američka agencija za međunarodni razvoj, a koji implementiraju sektorski partneri Fondacija za socijalno uključivanje u BiH (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI).

Objavljeno » 20.02.2018

TV SA

Medijski briefing povodom Svjetskog dana socijalne pravde, Ranka Ninković-Papić

Ranka Ninković-Papić, direktorica FSU u BiH, uživo se javila u jutarnji program TV SA „Sarajevsko jutro“ i dala izjavu povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalne pravde – 20. februara i najave održavanja medijskog briefing-a na temu značaja usvajanja Zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijalne podrške osobama sa invaliditetom u FBIH, koji je planiran u Programu rada Vlade Federacije BiH za 2018. godinu. Medijski briefing je organizovan u okviru projekta „Program održivosti civilnog društva“, za sektor ljudska prava - marginalizovane grupe, koji finansira USAID – Američka agencija za međunarodni razvoj, a koji implementiraju sektorski partneri Fondacija za socijalno uključivanje u BiH (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI).

Objavljeno » 20.02.2018

Radio Active Zenica

„NE MARGINI“, dr Žarko Papić

Dr Žarko Papić, direktor IBHI-a, gostovao je u programu radija Active iz Zenice sa ciljem medijske promocije pjesme i video spota „Ne margini“, kao i predstavljanja postignutih rezultata u okviru projekta “Program održivosti civilnog društva” za sektor ljudska prava – marginalizovane grupe.

Objavljeno » 14.12.2017

Radio Active Zenica

 FSU u BIH: Podizanje svijesti javnosti o pravima i položaju marginaliziranih grupa

Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) je, u okviru projekta „Program održivosti civilnog društva (CSSP)", za sektor ljudska prava – marginalizovane grupe, koji finansira USAID – Američka agencija za međunarodni razvoj, sarađivala sa istaknutim bh. književnikom, novinarem i muzičarem, Ahmedom Burićem, kako bi se na jedan kreativan i inovativan način osmislila kampanja podizanja svijesti javnosti o pravima i položaju marginalizovanih grupa u BiH.

Objavljeno » 12.12.2017

BHT1

Jutro za sve – „NE MARGINI“, Ranka Ninković-Papić

Ranka Ninković-Papić, direktorica FSU u BiH, gostovala je u emisiji „Jutro za sve“ na BHT1 u petak, 8. decembra 2017. godine, nakon što je održana promocija pjesme i video spota „Ne margini“ u utorak, 5. decembra 2017. godine, u Mikser House-u u Sarajevu. Promocija za pjesmu i video spot „Ne margini“ je organizovana u okviru projekta „Program održivosti civilnog društva“, za sektor ljudska prava - marginalizovane grupe, koji finansira USAID – Američka agencija za međunarodni razvoj, a koji implementiraju sektorski partneri Fondacija za socijalno uključivanje u BiH (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI).

Objavljeno » 15.12.2017

TV Hayat

Dobar dan BiH – „NE MARGINI“, Ahmed Burić i Branko Sauka

U sklopu promocije pjesme i video spota „Ne margini“, Ahmed Burić i Branko Sauka gostovali su u emisiji „Dobar dan BiH“ na Hayat TV u srijedu, 6. decembra 2017. godine. Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) je, u okviru projekta Program održivosti civilnog društva, sektor ljudska prava – marginalizovane grupe, organizovala promociju pjesme i video spota „Ne margini“ u utorak, 5. decembra 2017. godine, u Mikser House-u u Sarajevu. Događaj je okupio veliki broj umjetnika, predstavnika civilnog društva, medija i zainteresovanih građana, koji su imali priliku da pogledaju video spot za pjesmu „Ne margini“ i prisustvuju razgovoru sa autorima i izvođačima pjesme, koji je moderirala Kristina Ljevak. Na promociji pjesme i spota „Ne margini“ učestvovali su Ahmed Burić, Branko Sauka, Vlado Kreslin, Almir Kurt, Elvis J. Kurtović i Damir Nikšić.

Objavljeno » 6.12.2017
Naši korisnici

 • Slobodan Tešunović, Bijeljina

  Veoma mnogo mi znači što sam dobio mogućnost da se zaposlim u okviru ovog projekta, to znači sigurnost i egzistenciju za naše porodice. Na ovaj način zarađujemo i obezbjeđujemo staž. To što je u okviru projekta nabavljena nova oprema, kao što su trimeri i kamion, znači kvalitetniji rad i bolje uslove za rad na ovim poslovima. To vjerovatno stvara i mogućnost da ostanemo da radimo i nakon isteka projekta.

 • Bojana Glogovac, Trebinje

  Ova prilika za zapošljavanje na pet mjeseci u okviru projekta koji podržava Fondacija za socijalno uključivanje u BiH mi znači mnogo. Bila sam ovdje na radnoj okupaciji. Ovo je prvi put da sam zaposlena i da zarađujem novac.

 • Srećko Lalić, Trebinje

  Prije ovog projekta nisam imao mogućnosti da se zaposlim. Prije pet godina sam završio srednju ekonomsku školu i ovo mi je prvi put da sam u radnom odnosu, zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i mogućnosti da se zaposlim. Mnogo mi znači što mi je data mogućnost da se zaposlim kroz ovaj projekat.

 • Almir Bakić, Tuzla

  Plastenik mi puno znači jer sam već godinama nezaposlen. Osoba sa invaliditetom sam od 2007. godine i ne mogu naći posao. Donacija plastenika mi je omogućila da ostvarim samozapošljavanje. Poslije špinata ću zasaditi luk i salatu, koje planiram prodati. Zahvaljujem Fondaciji za socijalno uključivanje u BiH i Udruženju "BOSPER" što su omogućili ljudima poput mene da uspiju da sami nešto ostvare.

 • Šefik Čajić, Tuzla

  Već 10 godina sam u penziji. Bolujem od bipolarne depresije. Rad u plasteniku mi dođe kao okupaciona terapija. Podršku mi pružaju supruga i mlađi sin. Špinat ću probati prodati na pijaci. Poslije špinata sam planirao da zasadim paradajz i papriku. Prodaja špinata i drugog povrća će pomoći mojoj porodici, s obzirom da primam minimalnu penziju.

 • Edin Korugić-Zahirović, Donji Vakuf

  Nas u domaćinstvu ima ukupno 7 članova. Ja sam ratni-vojni invalid sa 70% oštećenja i nezaposlen sam. Rad u plastenicima mi puno znači za finansijski boljitak, jer mi troje djece ide u školu, a primanja su slaba. Nadam se da ćemo ostvariti prodaju povrća i da će biti prilike da se zaposli još ljudi.

 • Ćamila Hadžić, Donji Vakuf

  Angažman na poslovima sadnje u plasteniku za mene znači da ću imati malo bolje uslove života i moći da zaradim nešto za svoju djecu. Svaka zarada nam je dobro došla pošto nas u porodici ima puno, plaćamo kiriju, školujemo troje djece a samo suprug radi. Nadam se da će biti još prilika za rad.

 • Duška Ševa-Majdandžić, Banja Luka

  Moj biznis plan je bila nabavka krave jer živim na selu. Već smo imali jednu kravu, ali jedna krava nije dovoljna. Zbog toga sam tražila nabavku još jedne krave jer to mnogo znači mom domaćinstvu, što finansijski zbog zarade, a što zbog naših potreba za mlijekom, sirom i kajmakom. Prodajom proizvoda pokušavamo da osiguramo zaradu. Pored prodaje mlijeka i mliječnih proizvoda, godišnje se može prodati i jedno tele i zaraditi 1.000,00 KM.