FSU u BiH · Rekli su o FSU u BiH

Pretraga

Koalicija KOMA

Naši partneri

FSU u BiH je tokom četiri godine rada ostvarila saradnju i partnerstvo sa 56 vladinih institucija na svim nivoima i drugih javnih ustanova, koje su aktivno podržale i učestvovale u implementaciji 58 projekata NVO-a i preduzeća. Lista partnera FSU u BiH.

FSU u BiH Press kutak

Himna FSU u BiH

Osnivač

DonatoriFSU u BiH Press kutak


mi2.ba

KOMA pokrenula kampanju javnog zagovaranja vaninstitucionalne podrške – (objavljeno na – www.mi2.ba)

Koalicija marginalizovanih grupa u BiH "KOMA" pokrenula je kampanju javnog zagovaranja s fokusom na regulisanje vaninstitucionalne podrške građanima kao humanijeg modela društvene pomoći marginalizovanim grupama pod sloganima „Svi su na papiru za socijalnu jednakost – Učini nešto u praksi!" i „Za humaniji život u zajednici – Lokalni servisi umjesto institucionalne podrške“.

Objavljeno » 26.3.2015.

Radio Sarajevo

Radio Sarajevo – emisija o manjinama „Manje je više“ – (objavljeno na – youtube.com)

U emisiji „Manje je više“ Ranka Ninković-Papić, direktorica FSU u BiH govori o razlozima i ciljevima osnivanja KOMA-e (Koalicija marginalizovanih grupa u BiH).

Objavljeno » 26.3.2015.

BHT1

BHT1 – politički magazin „Crta“ (10-minutni prilog) – (objavljeno na - youtube.com)

Stručnjaci upozoravaju da svaki čovjek u određenom trenutku može postati dijelom marginalizovane grupe koja postoji upravo zbog toga što ih ostatak društva odbacuje i nerazumije.

Objavljeno » 23.3.2015.

Univerzitetski Preduzetnički centar Banja Luka (UPCBL)

Program Sajma obrazovanja i zapošljavanja – (objavljeno na – upcbl.com)

Objavljeno » 20.3.2015.

mi2.ba

Koalicija marginalizovanih grupa najavila borbu za svoja prava – (objavljeno na – www.mi2.ba)

Koalicija marginalizovanih grupa u BiH „KOMA“ najavila je da će sa svojih 55 članica iz cijele BiH aktivno raditi i vršiti pritisak na donosioce odluka na svim nivoima vlasti u državi da donesu zakone koji su nephodni za marginalizovane grupe. 

Objavljeno » 13.3.2015.

Veteran.ba

Koalicija KOMA predstavila se medijima – (objavljeno na – www.veteran.ba)

Koalicija marginalizovanih grupa u BiH „KOMA“ predstavila se medijima i najavila aktivnosti za drugu kampanju javnog zagovaranja „Regulisanje vaninstitucionalne podrške građanima iz marginalizovanih grupa”. 

 

Objavljeno » 13.3.2015.

Organizacija amputiraca ”UDAS” RS

Predstavljanje Koalicije KOMA u emisiji TVSA – (objavljeno na – www.udas.rs.ba)

Na TVSA u emisiji “Dobre vibracije” predstavljena je Koalicija KOMA i prva kampanja “Uspostavljanje minimuma socijalne sigurnosti i jednake mogućnosti”, s porukom “Zar misliš da si daleko od margine i da ćeš tamo ostati cijeli život?“ 

Objavljeno » 13.3.2015.
Naši korisnici

 • Slobodan Tešunović, Bijeljina

  Veoma mnogo mi znači što sam dobio mogućnost da se zaposlim u okviru ovog projekta, to znači sigurnost i egzistenciju za naše porodice. Na ovaj način zarađujemo i obezbjeđujemo staž. To što je u okviru projekta nabavljena nova oprema, kao što su trimeri i kamion, znači kvalitetniji rad i bolje uslove za rad na ovim poslovima. To vjerovatno stvara i mogućnost da ostanemo da radimo i nakon isteka projekta.

 • Bojana Glogovac, Trebinje

  Ova prilika za zapošljavanje na pet mjeseci u okviru projekta koji podržava Fondacija za socijalno uključivanje u BiH mi znači mnogo. Bila sam ovdje na radnoj okupaciji. Ovo je prvi put da sam zaposlena i da zarađujem novac.

 • Srećko Lalić, Trebinje

  Prije ovog projekta nisam imao mogućnosti da se zaposlim. Prije pet godina sam završio srednju ekonomsku školu i ovo mi je prvi put da sam u radnom odnosu, zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i mogućnosti da se zaposlim. Mnogo mi znači što mi je data mogućnost da se zaposlim kroz ovaj projekat.

 • Almir Bakić, Tuzla

  Plastenik mi puno znači jer sam već godinama nezaposlen. Osoba sa invaliditetom sam od 2007. godine i ne mogu naći posao. Donacija plastenika mi je omogućila da ostvarim samozapošljavanje. Poslije špinata ću zasaditi luk i salatu, koje planiram prodati. Zahvaljujem Fondaciji za socijalno uključivanje u BiH i Udruženju "BOSPER" što su omogućili ljudima poput mene da uspiju da sami nešto ostvare.

 • Šefik Čajić, Tuzla

  Već 10 godina sam u penziji. Bolujem od bipolarne depresije. Rad u plasteniku mi dođe kao okupaciona terapija. Podršku mi pružaju supruga i mlađi sin. Špinat ću probati prodati na pijaci. Poslije špinata sam planirao da zasadim paradajz i papriku. Prodaja špinata i drugog povrća će pomoći mojoj porodici, s obzirom da primam minimalnu penziju.

 • Edin Korugić-Zahirović, Donji Vakuf

  Nas u domaćinstvu ima ukupno 7 članova. Ja sam ratni-vojni invalid sa 70% oštećenja i nezaposlen sam. Rad u plastenicima mi puno znači za finansijski boljitak, jer mi troje djece ide u školu, a primanja su slaba. Nadam se da ćemo ostvariti prodaju povrća i da će biti prilike da se zaposli još ljudi.

 • Ćamila Hadžić, Donji Vakuf

  Angažman na poslovima sadnje u plasteniku za mene znači da ću imati malo bolje uslove života i moći da zaradim nešto za svoju djecu. Svaka zarada nam je dobro došla pošto nas u porodici ima puno, plaćamo kiriju, školujemo troje djece a samo suprug radi. Nadam se da će biti još prilika za rad.

 • Duška Ševa-Majdandžić, Banja Luka

  Moj biznis plan je bila nabavka krave jer živim na selu. Već smo imali jednu kravu, ali jedna krava nije dovoljna. Zbog toga sam tražila nabavku još jedne krave jer to mnogo znači mom domaćinstvu, što finansijski zbog zarade, a što zbog naših potreba za mlijekom, sirom i kajmakom. Prodajom proizvoda pokušavamo da osiguramo zaradu. Pored prodaje mlijeka i mliječnih proizvoda, godišnje se može prodati i jedno tele i zaraditi 1.000,00 KM.