FSU u BiH · Rekli su o FSU u BiH

Pretraga

Koalicija KOMA

Naši partneri

FSU u BiH je tokom četiri godine rada ostvarila saradnju i partnerstvo sa 56 vladinih institucija na svim nivoima i drugih javnih ustanova, koje su aktivno podržale i učestvovale u implementaciji 58 projekata NVO-a i preduzeća. Lista partnera FSU u BiH.

FSU u BiH Press kutak

Himna FSU u BiH

Osnivač

DonatoriFSU u BiH Press kutak


TV Alfa

Danas – „NE MARGINI“, Ranka Ninković-Papić

Ranka Ninković-Papić, direktorica FSU u BiH, gostovala je u emisiji „Danas“ na TV Alfa u srijedu, 6. decembra 2017. godine, dan nakon održane promocije pjesme i video spota „Ne margini“ u Mikser House-u u Sarajevu. Promocija za pjesmu i video spot „Ne margini“ je organizovana u okviru projekta „Program održivosti civilnog društva“, za sektor ljudska prava - marginalizovane grupe, koji finansira USAID – Američka agencija za međunarodni razvoj, a koji implementiraju sektorski partneri Fondacija za socijalno uključivanje u BiH (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI).

Objavljeno » 6.12.2017

TV1 - Dnevnik

Dnevnik – „NE MARGINI“

Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) je, u okviru projekta Program održivosti civilnog društva, sektor ljudska prava – marginalizovane grupe, organizovala promociju pjesme i video spota „Ne margini“ u utorak, 5. decembra 2017. godine, u Mikser House-u u Sarajevu. Događaj je okupio veliki broj umjetnika, predstavnika civilnog društva, medija i zainteresovanih građana, koji su imali priliku da pogledaju video spot za pjesmu „Ne margini“ i prisustvuju razgovoru sa autorima i izvođačima pjesme, koji je moderirala Kristina Ljevak. Na promociji pjesme i spota „Ne margini“ učestvovali su Ahmed Burić, Branko Sauka, Vlado Kreslin, Almir Kurt, Elvis J. Kurtović i Damir Nikšić.

Objavljeno » 6.12.2017

Web portal Klix.ba

Promovisani pjesma i spot “Ne margini”

Događaj je okupio veliki broj umjetnika, predstavnika civilnog društva, medija i zainteresovanih građana, koji su imali priliku da pogledaju videospot za pjesmu "Ne margini“ i prisustvuju razgovoru sa autorima i izvođačima pjesme, koji je moderirala Kristina Ljevak.

Objavljeno » 6.12.2017

Lupiga.com

BURE BARUTA: Kako se naš šapat proširio kroz prozor

Kad smo, nekad proljetos, u Kancelariji Fondacije za socijalno uključivanje, nakon kampanje okruglih stolova o socijalnom stanju diljem cijele Bosne i Hercegovine, direktorica Ranka Ninković – Papić i malenkost potpisnika ovog teksta razmatrali šta i kako bi trebalo da se socijalni problemi i marginalizirane grupe učine vidljivijima, nismo imali nikakve precizne ideje. Znali smo, jedino, šta nećemo: marketinške kampanje su, definitivno, potrošile onu količinu socijalnog kapitala da bi ih čovjek mogao ozbiljno shvatiti.

Objavljeno » 16.11.2017

BH Radio 1 - Otvoreni Studio

Otvoreni studio – „NE MARGINI“, Ranka Ninković-Papić

Ranka Ninković Papić, direktorica FSU u BiH, gostovala je u emisiji „Otvoreni studio“ koji uređuje i vodi Vanja Iličić na BH Radiju 1 u utorak, 14. novembra 2017. godine, sa ciljem dalje promocije pjesme i video spota „Ne margini“, čiji je autor Ahmed Burić, a čiji su izvođači: Vlado Kreslin, Halid Bešlić, Mirela Laković, Nina Babić, Narcis Vučina, Elvis J. Kurtović, Almir Kurt, Dino Šaran, Damir Nikšić i Ahmed Burić. Tekst pjesme i video spot su osmišljeni na način da podignu svijest javnosti o problemima sa kojima se suočavaju marginalizovane skupine u BiH, te da, na indirektan način putem medijske promocije, pruže podršku zagovaračkim projektnim aktivnostima u narednom periodu. Video spot za pjesmu „Ne margini“ je dostupan na YouTube kanalu Fondacije za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH).

Objavljeno » 14.11.2017

Balkan XP

„NE MARGINI“: Sarajevski Band Aid objavio pjesmu i spot

„Pogledaj, kako se ovdje živi,
upitaj, jesmo li sami krivi,
u svakoj boji nađi nijansu,
svakome treba dati šansu…“

Ovako počinje pjesma “Ne margini”, nastala u Sarajevu, gdje su se u studiju pijaniste i kompozitora Damira Arslanagića našli Ahmed Burić i Branko Sauka, nekadašnji bas gitarista „Crvene jabuke“ i „Gino Banane“.

Nakon teksta, složili su se i akordi i u svojevrsnom Band Aidu nastupa moćna gomilica pjevač(ic)a: Lela Laković, Nina Babić, Halid Bešlić, Dino Šaran, veliki slovenački kantautor Vlado Kreslin, potom Almir Kurt, Elvis J. Kurtović. Sve ih je okupila potreba da jednostavno kažu – Ne margini!

Objavljeno » 10.11.2017

Novi list

NE MARGINI Bešlić, Šaran i Kreslin u borbi protiv nepravde

 

Pogledaj, kako se ovdje živi,
upitaj, jesmo li sami krivi,
u svakoj boji nađi nijansu,
svakome treba dati šansu.

 

Ovo je stih kojim počinje pjesma »Ne margini«, pjesma nastala u susjednoj nam Bosni i Hercegovini makar bi se komotno, od riječi do riječi, mogla citirati i pjevati i ovdje u Hrvatskoj. Uostalom, u svojevrsnom Band Aidu moćna je gomilica pjevača koji često i rado nastupaju u Lijepoj našoj, od Halida Bešlića, preko Dine Šarana, do primjerice velikog slovenskog kantautora Vlade Kreslina. A sve ih je okupila potreba da jednostavno kažu – Ne margini!

Objavljeno » 10.11.2017
Naši korisnici

 • Slobodan Tešunović, Bijeljina

  Veoma mnogo mi znači što sam dobio mogućnost da se zaposlim u okviru ovog projekta, to znači sigurnost i egzistenciju za naše porodice. Na ovaj način zarađujemo i obezbjeđujemo staž. To što je u okviru projekta nabavljena nova oprema, kao što su trimeri i kamion, znači kvalitetniji rad i bolje uslove za rad na ovim poslovima. To vjerovatno stvara i mogućnost da ostanemo da radimo i nakon isteka projekta.

 • Bojana Glogovac, Trebinje

  Ova prilika za zapošljavanje na pet mjeseci u okviru projekta koji podržava Fondacija za socijalno uključivanje u BiH mi znači mnogo. Bila sam ovdje na radnoj okupaciji. Ovo je prvi put da sam zaposlena i da zarađujem novac.

 • Srećko Lalić, Trebinje

  Prije ovog projekta nisam imao mogućnosti da se zaposlim. Prije pet godina sam završio srednju ekonomsku školu i ovo mi je prvi put da sam u radnom odnosu, zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i mogućnosti da se zaposlim. Mnogo mi znači što mi je data mogućnost da se zaposlim kroz ovaj projekat.

 • Almir Bakić, Tuzla

  Plastenik mi puno znači jer sam već godinama nezaposlen. Osoba sa invaliditetom sam od 2007. godine i ne mogu naći posao. Donacija plastenika mi je omogućila da ostvarim samozapošljavanje. Poslije špinata ću zasaditi luk i salatu, koje planiram prodati. Zahvaljujem Fondaciji za socijalno uključivanje u BiH i Udruženju "BOSPER" što su omogućili ljudima poput mene da uspiju da sami nešto ostvare.

 • Šefik Čajić, Tuzla

  Već 10 godina sam u penziji. Bolujem od bipolarne depresije. Rad u plasteniku mi dođe kao okupaciona terapija. Podršku mi pružaju supruga i mlađi sin. Špinat ću probati prodati na pijaci. Poslije špinata sam planirao da zasadim paradajz i papriku. Prodaja špinata i drugog povrća će pomoći mojoj porodici, s obzirom da primam minimalnu penziju.

 • Edin Korugić-Zahirović, Donji Vakuf

  Nas u domaćinstvu ima ukupno 7 članova. Ja sam ratni-vojni invalid sa 70% oštećenja i nezaposlen sam. Rad u plastenicima mi puno znači za finansijski boljitak, jer mi troje djece ide u školu, a primanja su slaba. Nadam se da ćemo ostvariti prodaju povrća i da će biti prilike da se zaposli još ljudi.

 • Ćamila Hadžić, Donji Vakuf

  Angažman na poslovima sadnje u plasteniku za mene znači da ću imati malo bolje uslove života i moći da zaradim nešto za svoju djecu. Svaka zarada nam je dobro došla pošto nas u porodici ima puno, plaćamo kiriju, školujemo troje djece a samo suprug radi. Nadam se da će biti još prilika za rad.

 • Duška Ševa-Majdandžić, Banja Luka

  Moj biznis plan je bila nabavka krave jer živim na selu. Već smo imali jednu kravu, ali jedna krava nije dovoljna. Zbog toga sam tražila nabavku još jedne krave jer to mnogo znači mom domaćinstvu, što finansijski zbog zarade, a što zbog naših potreba za mlijekom, sirom i kajmakom. Prodajom proizvoda pokušavamo da osiguramo zaradu. Pored prodaje mlijeka i mliječnih proizvoda, godišnje se može prodati i jedno tele i zaraditi 1.000,00 KM.