FSU u BiH · Tenderi

Pretraga

Koalicija KOMA

Naši partneri

FSU u BiH je tokom četiri godine rada ostvarila saradnju i partnerstvo sa 56 vladinih institucija na svim nivoima i drugih javnih ustanova, koje su aktivno podržale i učestvovale u implementaciji 58 projekata NVO-a i preduzeća. Lista partnera FSU u BiH.

FSU u BiH Press kutak

Himna FSU u BiH

Osnivač

DonatoriZatvoreni tenderi

JAVNI POZIV ZA PREDAVAČA/TRENERA

JAVNI POZIV ZA PREDAVAČA/TRENERA IZ OBLASTI STRATEŠKO PLANIRANJE I
PRIKUPLJANJA SREDSTAVA (STRATEGIC PLANNING AND FUNDRAISING
EXPERT/TRAINER)

više informacija...


JAVNI POZIV ZA PREDAVAČA/TRENERA

JAVNI POZIV ZA PREDAVAČA/TRENERA IZ OBLASTI RAZVOJA PROJEKTNIH
PRIJEDLOGA (PROJECT PROPOSALS' DEVELOPMENT EXPERT/TRAINER)

više informacija...


JAVNI POZIV ZA STRUČNJAKA ZA JAVNE NABAVKE (PROCUREMENT EXPERT)

Angažman  Procurement  Experta  (stručnjaka  za  javne  nabavke)

više informacija...


JAVNI POZIV ZA PR AGENCIJU

Fondacija za socijalno uključivanje u BiH (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju
(IBHI) implementiraju projekat “Build up for Social Inclusion Advocacy Platform in Bosnia and
Herzegovina #BuildUp4SIAPinBiH“ koji finansira Evropska unija.

više informacija...


Objavljen tender za odabir projekata organizacija i preduzeća usmjerenih na zapošljavanje i samozapošljavanje osoba sa invaliditetom u BiH 2013/2014.

Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (u daljem tekstu: FSU u BiH) objavljuje poziv za odabir najuspješnijih projekata koji doprinose razvoju socijalnog poduzetništva, a čiji se ciljevi fokusiraju na smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti osoba sa invaliditetom putem održivog zapošljavanja i samo-zapošljavanja navedenih osoba, te njihove rehabilitacije i osposobljavanja za uključivanje u proces rada.

više informacija...


Objavljen tender za treći krug za NVO projekte 2012/2013.

Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (u daljem tekstu: FSU u BiH) objavljuje javni poziv za odabir projekata čiji se ciljevi fokusiraju na smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti ciljnih skupina. Program podrazumijeva finansiranje projekata koji zadovoljavaju sljedeće obavezne kriterije:

više informacija...


Objavljen tender za drugi krug za NVO projekte 2011/2012.

Dana 19.04.2011, Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini je objavila tender za odabir projekata nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini za drugi krug 2011/2012. Tender je zatvoren 10.05.2011. godine. Odabrani projekti su implementirani u periodu 15.06.2011 – 15.01.2012. godine.

više informacija...Naši korisnici

 • Slobodan Tešunović, Bijeljina

  Veoma mnogo mi znači što sam dobio mogućnost da se zaposlim u okviru ovog projekta, to znači sigurnost i egzistenciju za naše porodice. Na ovaj način zarađujemo i obezbjeđujemo staž. To što je u okviru projekta nabavljena nova oprema, kao što su trimeri i kamion, znači kvalitetniji rad i bolje uslove za rad na ovim poslovima. To vjerovatno stvara i mogućnost da ostanemo da radimo i nakon isteka projekta.

 • Bojana Glogovac, Trebinje

  Ova prilika za zapošljavanje na pet mjeseci u okviru projekta koji podržava Fondacija za socijalno uključivanje u BiH mi znači mnogo. Bila sam ovdje na radnoj okupaciji. Ovo je prvi put da sam zaposlena i da zarađujem novac.

 • Srećko Lalić, Trebinje

  Prije ovog projekta nisam imao mogućnosti da se zaposlim. Prije pet godina sam završio srednju ekonomsku školu i ovo mi je prvi put da sam u radnom odnosu, zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i mogućnosti da se zaposlim. Mnogo mi znači što mi je data mogućnost da se zaposlim kroz ovaj projekat.

 • Almir Bakić, Tuzla

  Plastenik mi puno znači jer sam već godinama nezaposlen. Osoba sa invaliditetom sam od 2007. godine i ne mogu naći posao. Donacija plastenika mi je omogućila da ostvarim samozapošljavanje. Poslije špinata ću zasaditi luk i salatu, koje planiram prodati. Zahvaljujem Fondaciji za socijalno uključivanje u BiH i Udruženju "BOSPER" što su omogućili ljudima poput mene da uspiju da sami nešto ostvare.

 • Šefik Čajić, Tuzla

  Već 10 godina sam u penziji. Bolujem od bipolarne depresije. Rad u plasteniku mi dođe kao okupaciona terapija. Podršku mi pružaju supruga i mlađi sin. Špinat ću probati prodati na pijaci. Poslije špinata sam planirao da zasadim paradajz i papriku. Prodaja špinata i drugog povrća će pomoći mojoj porodici, s obzirom da primam minimalnu penziju.

 • Edin Korugić-Zahirović, Donji Vakuf

  Nas u domaćinstvu ima ukupno 7 članova. Ja sam ratni-vojni invalid sa 70% oštećenja i nezaposlen sam. Rad u plastenicima mi puno znači za finansijski boljitak, jer mi troje djece ide u školu, a primanja su slaba. Nadam se da ćemo ostvariti prodaju povrća i da će biti prilike da se zaposli još ljudi.

 • Ćamila Hadžić, Donji Vakuf

  Angažman na poslovima sadnje u plasteniku za mene znači da ću imati malo bolje uslove života i moći da zaradim nešto za svoju djecu. Svaka zarada nam je dobro došla pošto nas u porodici ima puno, plaćamo kiriju, školujemo troje djece a samo suprug radi. Nadam se da će biti još prilika za rad.

 • Duška Ševa-Majdandžić, Banja Luka

  Moj biznis plan je bila nabavka krave jer živim na selu. Već smo imali jednu kravu, ali jedna krava nije dovoljna. Zbog toga sam tražila nabavku još jedne krave jer to mnogo znači mom domaćinstvu, što finansijski zbog zarade, a što zbog naših potreba za mlijekom, sirom i kajmakom. Prodajom proizvoda pokušavamo da osiguramo zaradu. Pored prodaje mlijeka i mliječnih proizvoda, godišnje se može prodati i jedno tele i zaraditi 1.000,00 KM.