Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini

Pretraga

Koalicija KOMA

Naši partneri

FSU u BiH je tokom četiri godine rada ostvarila saradnju i partnerstvo sa 56 vladinih institucija na svim nivoima i drugih javnih ustanova, koje su aktivno podržale i učestvovale u implementaciji 58 projekata NVO-a i preduzeća. Lista partnera FSU u BiH.

FSU u BiH Press kutak

Himna FSU u BiH

Osnivač

DonatoriPublikacija 7Publikacije 6Publikacija 5Publikacija 4Publikacija 3Publikacija 2Publikacija 1

Održan dvodnevni trening za članice Koalicije KOMA "Uspostavljanje minimuma socijalne sigurnosti i jednake mogućnosti"

Fondacija za socijalno uključivanje u BiH (FSU u BiH) organizovala je trening za članice Koalicije marginalizovanih grupa u BiH – KOMA i Tijela za javno zagovaranje (TJZ) za kampanju „Uspostavljanje minimuma socijalne sigurnosti i jednake mogućnosti“, koji je održan u utorak i srijedu, 10. i 11. februara 2015. godine u Hotelu „Hollywood“ u Sarajevu. Na treningu, organizovanom uz podršku USAID-a, učestvovale su 24 osobe – članice KOME i Tijela za javno zagovaranje.

Koalicija vrši pripreme za pokretanje kampanje javnog zagovaranja u oblasti donošenja (entitetskih) mjera za uspostavljanje minimuma socijalne sigurnosti i jednakih mogućnosti za sve građane, uključujući i one iz marginalizovanih grupa.

Objavljeno » 20.02.2015 više informacija...


Održan Okrugli sto „Minimum socijalne sigurnosti i jednake mogućnosti – problemi, rješenja i načini njihove realizacije kroz kampanje zagovaranja“

(Sarajevo, 18. decembar 2014.) Fondacija za socijalno uključivanje (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI) su organizovale okrugli sto i time otvorili diskusiju u smjeru iznalaženja adekvatnih rješenja za donošenje (entitetskih) mjera za uspostavljanje minimuma socijalne sigurnosti i jednakih mogućnosti. Prisustvovalo je 30 predstavnika nevladinih organizacija, ministarstava, privatnog sektora i akademske zajednice.

Objavljeno » 19.12.2014 više informacija...


FSU u BiH na Zimskom diplomatskom bazaru

(Sarajevo, 6. 12. 2014)  FSU u BiH, IBHI i KOMA su se svojim prodajnim štandom priključili humanitarnoj akciji - Novogodišnjem diplomatskom bazaru. Posjetioci su na našem štandu mogli kupiti naše publikacije, likovne radove i ukusnu hranu a na štandu su dijeljeni informativni materijali o organizacijama i KOMI, te ostvarivani zanimljivi i važni kontakti sa potencijalnim članicama i simpatizerima. 

Objavljeno » 06.12.2014 više informacija...


FSU u BiH uspješno predstavljena na Sajmu obrazovanja i zapošljavanja u Zenici

(Zenica, 21. 11. 2014) FSU u BiH, IBHI i Koalicija KOMA imali su uspješan nastup na Sajmu obrazovanja i zapošljavanja održanom danas u zeničkoj „Areni“. Štandovi organizacija i koalicije KOMA su bili izuzetno posjećeni, a u jednoj od sajamskih konferencijskih sala, organizacije su imale...

Objavljeno » 28.11.2014 više informacija...


Osnovana „KOMA“, Koalicija marginalizovanih grupa u BiH sa motom: „ZA DRUŠTVO JEDNAKIH MOGUĆNOSTI!“

(Sarajevo, 17. novembar 2014): Preko 90 predstavnika javnog, civilnog i privatnog sektora, predstavnici donatorske zajednice i brojni mediji prisustvovali su danas u Sarajevu osnivačkoj Koaliciji marginalizovanih grupa u BiH „KOMA“.

Objavljeno » 19.11.2014 više informacija...Naši korisnici

 • Slobodan Tešunović, Bijeljina

  Veoma mnogo mi znači što sam dobio mogućnost da se zaposlim u okviru ovog projekta, to znači sigurnost i egzistenciju za naše porodice. Na ovaj način zarađujemo i obezbjeđujemo staž. To što je u okviru projekta nabavljena nova oprema, kao što su trimeri i kamion, znači kvalitetniji rad i bolje uslove za rad na ovim poslovima. To vjerovatno stvara i mogućnost da ostanemo da radimo i nakon isteka projekta.

 • Bojana Glogovac, Trebinje

  Ova prilika za zapošljavanje na pet mjeseci u okviru projekta koji podržava Fondacija za socijalno uključivanje u BiH mi znači mnogo. Bila sam ovdje na radnoj okupaciji. Ovo je prvi put da sam zaposlena i da zarađujem novac.

 • Srećko Lalić, Trebinje

  Prije ovog projekta nisam imao mogućnosti da se zaposlim. Prije pet godina sam završio srednju ekonomsku školu i ovo mi je prvi put da sam u radnom odnosu, zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i mogućnosti da se zaposlim. Mnogo mi znači što mi je data mogućnost da se zaposlim kroz ovaj projekat.

 • Almir Bakić, Tuzla

  Plastenik mi puno znači jer sam već godinama nezaposlen. Osoba sa invaliditetom sam od 2007. godine i ne mogu naći posao. Donacija plastenika mi je omogućila da ostvarim samozapošljavanje. Poslije špinata ću zasaditi luk i salatu, koje planiram prodati. Zahvaljujem Fondaciji za socijalno uključivanje u BiH i Udruženju "BOSPER" što su omogućili ljudima poput mene da uspiju da sami nešto ostvare.

 • Šefik Čajić, Tuzla

  Već 10 godina sam u penziji. Bolujem od bipolarne depresije. Rad u plasteniku mi dođe kao okupaciona terapija. Podršku mi pružaju supruga i mlađi sin. Špinat ću probati prodati na pijaci. Poslije špinata sam planirao da zasadim paradajz i papriku. Prodaja špinata i drugog povrća će pomoći mojoj porodici, s obzirom da primam minimalnu penziju.

 • Edin Korugić-Zahirović, Donji Vakuf

  Nas u domaćinstvu ima ukupno 7 članova. Ja sam ratni-vojni invalid sa 70% oštećenja i nezaposlen sam. Rad u plastenicima mi puno znači za finansijski boljitak, jer mi troje djece ide u školu, a primanja su slaba. Nadam se da ćemo ostvariti prodaju povrća i da će biti prilike da se zaposli još ljudi.

 • Ćamila Hadžić, Donji Vakuf

  Angažman na poslovima sadnje u plasteniku za mene znači da ću imati malo bolje uslove života i moći da zaradim nešto za svoju djecu. Svaka zarada nam je dobro došla pošto nas u porodici ima puno, plaćamo kiriju, školujemo troje djece a samo suprug radi. Nadam se da će biti još prilika za rad.

 • Duška Ševa-Majdandžić, Banja Luka

  Moj biznis plan je bila nabavka krave jer živim na selu. Već smo imali jednu kravu, ali jedna krava nije dovoljna. Zbog toga sam tražila nabavku još jedne krave jer to mnogo znači mom domaćinstvu, što finansijski zbog zarade, a što zbog naših potreba za mlijekom, sirom i kajmakom. Prodajom proizvoda pokušavamo da osiguramo zaradu. Pored prodaje mlijeka i mliječnih proizvoda, godišnje se može prodati i jedno tele i zaraditi 1.000,00 KM.