Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini

Pretraga

Koalicija KOMA

Naši partneri

FSU u BiH je tokom četiri godine rada ostvarila saradnju i partnerstvo sa 56 vladinih institucija na svim nivoima i drugih javnih ustanova, koje su aktivno podržale i učestvovale u implementaciji 58 projekata NVO-a i preduzeća. Lista partnera FSU u BiH.

FSU u BiH Press kutak

Himna FSU u BiH

Osnivač

DonatoriPublikacija 7Publikacije 6Publikacija 5Publikacija 4Publikacija 3Publikacija 2Publikacija 1

Uspješno predstavljanje FSU u BiH na Sajmu organizacija civilnog društva

(Sarajevo, 27. 6. 2014) Fondacija za socijalno uključivanje u BiH, kao strateški partner Programa održivosti civilnog društva (CSSP) za oblast ljudska prava marginalizovanih grupa uspješno je predstavila svoj rad na današnjoj svečanoj javnoj promociji Programa CSSP.

Objavljeno » 01.07.2014 više informacija...


FSU u BiH i IBHI postali strateški partneri Programa održivosti civilnog sektora u BiH CSSP za sektor ljudskih prava – marginalizovanih grupa

Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) je, zajedno sa partnerskom organizacijom Inicijativom za bolju i humaniju inkluziju (IBHI), izabrana za strateškog partnera za sektor ljudskih prava – marginalizovanih grupa u okviru USAID Programa održivosti civilnog društva (CSSP), kojeg kao primarni implementatori provode CCI i CPCD.

Objavljeno » 16.05.2014 više informacija...


Ukupno podržano 58 projekata u četiri kruga 2010/2011, 2011/2012, 2012/2013 i 2013/2014.

Od početka svoga rada u aprilu 2010. godine, Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH) je podržala ukupno 58 projekata (preuzmi listu projekata) u četiri kruga finansiranja 2010/2011, 2011/2012, 2012/2013 i 2013/2014. Ukupna finansijska podrška iznosi 3.231.508,48 KM, od čega su 2.043.268,67 KM sredstva FSU u BiH, a 1.188.239,81 KM sredstva javnih institucija.

Objavljeno » 09.09.2013 više informacija...


Potpisani projektni ugovori između FSU u BiH i šest NVO-a za 2013/2014. i održan FSU u BiH trening za odabrane NVO partnere u četvrtom krugu 2013/2014.

Potpisani projektni ugovori između FSU u BiH i šest nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine za četvrti krug 2013/2014, u ukupnoj vrijednosti projekata od 162.897,39 KM, od čega sredstva FSU u BiH iznose 148.165,25 KM, a iznos od 14.732,14 KM predstavlja vlastito učešće nevladinih organizacija. Projekti se implementiraju u periodu 01.07-31.12.2013. godine, a u cilju razvoja socijalnog uključivanja i socijalnog poduzetništva usmjerenog na zapošljavanje i samozapošljavanje osoba sa invaliditetom u BiH.

Objavljeno » 24.07.2013 više informacija...


Uspostavljena saradnja FSU u BiH sa entitetskim fondovima

Uspostavljena saradnja FSU u BiH sa entitetskim fondovima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i potpisani trilateralni Memorandumi o razumijevanju FSU u BiH sa entitetskim fondovima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i preduzećima koja implementiraju projekte

Nakon uspostavljene saradnje sa entitetskim fondovima, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske, i selekcije preduzeća i projekata...

Objavljeno » 24.07.2013 više informacija...Naši korisnici

 • Slobodan Tešunović, Bijeljina

  Veoma mnogo mi znači što sam dobio mogućnost da se zaposlim u okviru ovog projekta, to znači sigurnost i egzistenciju za naše porodice. Na ovaj način zarađujemo i obezbjeđujemo staž. To što je u okviru projekta nabavljena nova oprema, kao što su trimeri i kamion, znači kvalitetniji rad i bolje uslove za rad na ovim poslovima. To vjerovatno stvara i mogućnost da ostanemo da radimo i nakon isteka projekta.

 • Bojana Glogovac, Trebinje

  Ova prilika za zapošljavanje na pet mjeseci u okviru projekta koji podržava Fondacija za socijalno uključivanje u BiH mi znači mnogo. Bila sam ovdje na radnoj okupaciji. Ovo je prvi put da sam zaposlena i da zarađujem novac.

 • Srećko Lalić, Trebinje

  Prije ovog projekta nisam imao mogućnosti da se zaposlim. Prije pet godina sam završio srednju ekonomsku školu i ovo mi je prvi put da sam u radnom odnosu, zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i mogućnosti da se zaposlim. Mnogo mi znači što mi je data mogućnost da se zaposlim kroz ovaj projekat.

 • Almir Bakić, Tuzla

  Plastenik mi puno znači jer sam već godinama nezaposlen. Osoba sa invaliditetom sam od 2007. godine i ne mogu naći posao. Donacija plastenika mi je omogućila da ostvarim samozapošljavanje. Poslije špinata ću zasaditi luk i salatu, koje planiram prodati. Zahvaljujem Fondaciji za socijalno uključivanje u BiH i Udruženju "BOSPER" što su omogućili ljudima poput mene da uspiju da sami nešto ostvare.

 • Šefik Čajić, Tuzla

  Već 10 godina sam u penziji. Bolujem od bipolarne depresije. Rad u plasteniku mi dođe kao okupaciona terapija. Podršku mi pružaju supruga i mlađi sin. Špinat ću probati prodati na pijaci. Poslije špinata sam planirao da zasadim paradajz i papriku. Prodaja špinata i drugog povrća će pomoći mojoj porodici, s obzirom da primam minimalnu penziju.

 • Edin Korugić-Zahirović, Donji Vakuf

  Nas u domaćinstvu ima ukupno 7 članova. Ja sam ratni-vojni invalid sa 70% oštećenja i nezaposlen sam. Rad u plastenicima mi puno znači za finansijski boljitak, jer mi troje djece ide u školu, a primanja su slaba. Nadam se da ćemo ostvariti prodaju povrća i da će biti prilike da se zaposli još ljudi.

 • Ćamila Hadžić, Donji Vakuf

  Angažman na poslovima sadnje u plasteniku za mene znači da ću imati malo bolje uslove života i moći da zaradim nešto za svoju djecu. Svaka zarada nam je dobro došla pošto nas u porodici ima puno, plaćamo kiriju, školujemo troje djece a samo suprug radi. Nadam se da će biti još prilika za rad.

 • Duška Ševa-Majdandžić, Banja Luka

  Moj biznis plan je bila nabavka krave jer živim na selu. Već smo imali jednu kravu, ali jedna krava nije dovoljna. Zbog toga sam tražila nabavku još jedne krave jer to mnogo znači mom domaćinstvu, što finansijski zbog zarade, a što zbog naših potreba za mlijekom, sirom i kajmakom. Prodajom proizvoda pokušavamo da osiguramo zaradu. Pored prodaje mlijeka i mliječnih proizvoda, godišnje se može prodati i jedno tele i zaraditi 1.000,00 KM.